Preview vs. Eidsvoll!

PREVIEW: KRISTIANSAND GLADIATORS (3-2) Vs. EIDSVOLL 1814’S (4-1)

Årets sista match i regular season för Gladiators, hemma på Karuss – kan det bli bättre? Matchen gäller egentligen bara vilket lag som får hemmaplan i semifinalen, samt undviker att tvingas spela en kvartsfinal. Förutsättningarna är enkla: Gladiators måste vinna matchen med minst 24 poängs marginal för att gå om Eidsvoll i tabellen, alla andra resultat ger att Eidsvoll blir tvåa och Gladiators trea.

Förra Matchen
Vi tog årets första seger på bortaplan i mötet med Olavs Menn i Sarpsborg. Naturligtvis en lättnad att visa att vi kan vinna även utanför Kristiansands gränser, men som helhet en mindre bra match från vår sida. Vi spelar stundtals riktigt bra, men vår lägstanivå är på tok för låg. Misstagen på båda sidor av bollen är för stora för att vara acceptabla och är saker som kommer att kosta oss i ett slutspel om vi inte rättar till dem. Dock skall vi vara glada över att vi vinner även när vi inte presterar på topp, och också lättade att vi åker hem från en väldigt fysisk match utan skador. Vi har tränat bra i veckan och tror och hoppas på en bättre prestation mot ett starkt Eidsvoll.

Motståndet
Eidsvolls enda förlust hittills i år kom i en rafflande och välspelad match mot Oslo Vikings. I övrigt har man avfärdat alla motståndare, men på bortaplan har man visat sig mer mänskliga än hemma. Matcherna borta mot både Vålerenga och Sarpsborg var riktiga nagelbitare som lika gärna kunde slutat med förlust för 1814’s.

Spelmässigt är Eidsvoll ett fysiskt lag med en hög lägstanivå och ett antal toppspelare som sticker ut rejält. Offensivt är det en stark OL som är ryggraden, med #4 som trigger man bakom den linjen. Han är otroligt bra på att förlänga spel och vända en trolig sack till en completion. I skillgruppen så är det #5 och #11 som ser farligast ut, just #11 är en mardröm när han får bollen i space.

Defensivt har de en stabilitet som imponerar. De har en dubblerande #4 som tacklingsmaskin bakom en DL som ofta är i motståndarnas backfield och skapar oreda. Bland DB’s är det speciellt #19 som sticker ut med många stora spel och en speciell känsla för att plocka interceptions.

Matchen
Vi inser att det är otroligt svårt att slå Eidsvoll med de 24 poäng som krävs, men kommer såklart gå för det! Även en vinst med för liten marginal skulle såklart vara en boost för självförtroendet inför slutspelet.

För oss handlar det om att matcha upp på LOS mot Eidsvolls storväxta fysiska spelare och att hålla huvudet kallt oavsett vad som händer på planen. I första mötet med 1814’s så kom vi ut väldigt “flat” i matchinledningen och lät Eidsvoll diktera matchbilden. Så får det inte se ut denna gång.

Våra fokusområden inför matchen:

  • Spela mer fysiskt och avsluta varje spel.
  • Vara smarta i hur vi attackerar svagheterna i Eidsvolls defense.
  • Kombinera fysiskt spel med assignment-sound defense mot ett offense som vi har scoutat noga.

Spelarsituationen
Vi har inte speciellt mycket skador, men ett par spelare saknas av andra skäl, vilket gör att vi får göra vissa justeringar bland starters:

Gladiators starting Offense:
QB: Dennis Isberg
RB:  Levan Abramishvili
WR: Jesber Johnsen
WR: Max Stephens
Slot: Simen Leikanger
Slot: Lasse Åberg
OL: Jermund Vigemyr
OL: Tom Vestby
OL: Leif Miranda
OL: Sindre Gjelsten
OL: Anders Ham

Gladiators starting Defense:
DL: Olav Ødegaard
DL: Jermund Vigemyr
DL: Kasper Skjelbred-Knudsen
DL: Jesber Johnsen
LB: Kay Tobiassen
LB: Erlend Lien
DB: Ole Falch Skaran
DB: Andreas Nordby
DB: Lars Erik Thorsen
DB: Lennart Rigadis
DB: Vetle Fosser

Skador/Frånvaro:
Philip Matheisen, WR
Ståle Skjævestad, RB
Alexander Inzunza, DL
Kristian Kampen, DL

KICKOFF LÖRDAG KLOCKAN 14.00!

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar