Om mig

Jag är en 42-årig Stockholmare som har vigt en stor del av mitt liv sedan tonåren till amerikansk fotboll.

Mitt intresse för sporten väcktes en sommardag 1988 på Kristinebergs IP, då ett amerikanskt lag mötte en sammanslagning av Stockholmsområdets bästa spelare. Jag förstod väldigt lite av regler och spel, men jag kände direkt att detta var något jag ville se mer av. Jag blev snabbt en av de flitigaste besökarna på Stockholm City Wildcats hemmamatcher och efter ett tag även spelare i det juniorlag som jag och några vänner drog ihop. Spelarkarriären var kort, och tur var nog det för min talang låg mer på det organisatoriska planet än på att faktiskt spela själv.

Från 1991 koncentrerade jag mig helt på att coacha och la alla tankar på spel på hyllan. Jag var head coach för Wildcats juniorlag tills klubben upplöstes 1993. 1994 blev därför ett år utan coachning för min del, men när min gamla tränare från Wildcats-tiden, Ulric Jansson, hörde av sig om ett jobb i Södertälje så hängde jag på och var aktiv i Telge Truckers under 1995-96.

När sedan Ulric rörde sig vidare till ett jobb som huvudtränare för Solna Chiefs så följde jag med dit. I Chiefs var jag aktiv både i juniorlag och seniorlag och var med om att ta klubben från division II till Superserien och dessutom vann vi ett SM-guld med vårt U16-lag år 2005, vilket också var sista året för mig i Chiefs. Från säsongen 2006 slogs nämligen Täbys och Solnas senior- och U19-sektioner ihop under det nya namnet STU Northside Bulls. Tiden i Bulls blev framgångsrik med tre raka SM-guld för U19-laget samt serieseger i division I.

Säsongen 2009 valde jag att träna Västerås Roedeers som rekryterade mig till sin nysatsning. Det var ett toppenår i Västerås, med en andraplats i division II. Dock blev pendlandet till Västerås lite för slitsamt och efter säsongen 2009 valde jag därför att tacka ja till ett erbjudande att bli ny huvudtränare i Tyresö. Mina tre år som HC för TRC’s A-lag gav tre SM-silver, efter 2012 valde jag att kliva av då jag inte lyckades leverera det SM-guld som jag hade utlovat.

Sedan 2013 coachar jag i TRC’s juniorprogram. 2013 SM-silver med U19, 2014 Stockholmsmästare i U17 och 2015 utslagna i SM-semifinal med U19.

Var jag hamnar 2016 är ännu inte klart.

8 svar till “Om mig

  1. Steven Dillman

    Hej,

    Jag vill bara tacka för den tid du tog dig för min son. Han var på några av era träningar i Malmö inför EM. Han uppskattade att du pratade med honom om QB träning och vad Kevin behöver tänka på som QB för framtiden.
    TUSEN TACK från en stolt och glad pappa till en av Sveriges QB framtidshopp. Kul att få vatten på kvarn då Sebastian Johansson (JLL ass. coach) nämt för mig att du är en mycket sympatisk coach och människa.
    mvh
    Steven

  2. Steven Dillman

    Hej Leo,

    Undrar över hur det går med din förfrågan på QB utb som ska gå under hösten/vinter. Är jävligt avundsjuk på STO området som har dig och din drivkraft att utvecka våra svenka QB:s.

    Jag att det är låååång för oss att åka. Men då jag har familjen i STO kanske vi/Kevin kan dyka upp vid tillfälle om möjligt, även om det kanske bara blir en gång. Man vet aldrig. Finns det några datum klara?

    Vill bara tacka dig än en gång för ditt brinnande intresse för våra Svenska QB ungdomar.

    mvh

    Steven Dillman

    • Hej!

      Lite osäkert hur det blir med QB-skolan, responsen från distriktet (som jag hoppades skulle hjälpa till med finansiering och logistik) har varit en besvikelse.

      Om det blir av som planerat så är alla välkomna, även om man bara kan komma vid ett tillfälle.

      Tack för dina vänliga ord, de värmer!

      Mvh/
      Leo

  3. Mattias

    Leo! Nu tar du väl hand om Dillman om han kommer upp och lär av den bästa! Kom ihåg var ni läste det först: Kevin kommer att vara seniorlandslagets QB i Mååååånga år.

    • Haha, självklart skulle det vara fantastiskt om man fick chansen att coacha en sån talang!

      Dock tror jag du har fel om landslaget, tror nämligen han kommer hamna i USA istället…

  4. Tommy Jansson

    Hi Coach! grymt kul att ”snubblat” på denna blogg, kul att se att dom tog vara på denna tränar talangen, jag vet inte om du har koll på vem jag är men jag var med på Wildcats tiden, har faktiskt inte följt fotbollen så mycket sen dess och inte haft koll på vad folk haft för sig mer än att jag har haft David Seisey som facebook vän, men nu har min son börjat bli intresserad och på har man blivit lite sugen, vi bor mellan Borås och Ulricehamn så det blir där någonstans, har tänkt på den tiden i Wildcats med glädje och kan bara hålla med dom andra som har skrivit på bloggen, det jag kommer ihåg av dig är en väldig ödmjuk, engagerad coach en även en hård och rättvis d.v.s en mycket bra coach, lycka till

    • Hej Tommy!

      Kul att höra från dig, jag minns dig mycket väl från både junior och seniorlag!

      Och tack för dina vänliga ord, trevligt att läsa! Bloggen kommer att ta fart igen när säsongen drar igång om en månad cirka. Titta in då och då så kan du se hur det går för oss!

      Mvh/
      Leo

Lämna en kommentar